Schepen van Gezin Rob Blockx, kleinzoon Lowie Blockx en schoondochter Kim zijn klaar voor de eerste Arendonk buggyt.

Arendonk organiseert gezamenlijke buggywandelingen om jonge ouders beweging en sociaal contact te geven 

Jonge ouders in Arendonk kunnen voortaan twee keer per maand samen een uur tot anderhalf uur wandelen en praten. Kersvers grootvader en schepen voor Gezin Rob Blockx (CD&V) wil samen met het Huis van het Kind  de vereenzaming bij jonge ouders tegengaan: "De contacten van nieuwe ouders zijn beperkt en er zijn in coronatijden minder geschikte activiteiten. Ze komen minder buiten. Daar willen we nu iets aan doen." 

"Arendonk buggyt" wil jonge ouders uitnodigen om meer buiten te komen en lotgenoten te ontmoeten. Kersverse ouders kunnen daarom twee keer per maand samen gaan wandelen. Volgens schepen voor Gezin Rob Blockx kan dit initiatief hen echt helpen: "Een pasgeboren baby of peuter brengt flink wat nieuwe uitdagingen en zorgen mee. Ouders zitten vaak tussen vier muren. De weinige vrije momenten die er zijn laten zij misschien wat vaker schieten door vermoeidheid of een andere reden. Dit vaste afspraakmoment op donderdagnamiddag kan een stimulans zijn."

Lunch en een luisterend oor

Twee keer per maand, op donderdagmiddag om 13.30 uur, zal de wandelgroep afspreken aan het zwembad. Ze vertrekken dan met buggy's op een wandeling door Arendonk. Die zal een uur tot anderhalf duren. Halverwege is er ook een rustpauze voorzien. Wandelaars kunnen dan iets drinken of eten. Om het coronaproof te laten verlopen, brengt iedereen zijn eigen eten mee. 

Niet alleen hun versnapering, maar ook de gespreksonderwerpen kunnen de wandelaars zelf kiezen, benadrukt de schepen: "Wij voorzien een wandelplan, maar leggen geen thema's op. We willen wel een luisterend oor zijn voor de ouders." 

Maar Blockx denkt dat vooral de andere ouders goede gesprekpartners zullen zijn: "We willen die lotgenoten met elkaar in contact brengen.  Zij begrijpen de vreugde en noden van andere ouders als geen ander. Ze kunnen perfect bij elkaar terecht. Dat ze tegelijk bewegen is nog een extra pluspunt." 

Meest gelezen