Bosland

Bosland bestaat 15 jaar: 11.000 schoolkinderen zaaien bloemen

Bosland, het grote natuurgebied in Noord-Limburg bestaat 15 jaar. Om dat te vieren, krijgen 11.000 leerlingen uit de basisscholen in Hechel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt een zakje met bloemenzaadjes mee naar huis. Die kunnen ze zaaien om zo meer bijen en vlinders aan te trekken. 

De 15de verjaardag van Bosland wordt gevierd met heel veel bloemen. Want maar liefst 11.000 kinderen uit de kleuter- en lagere scholen in de Boslandgemeenten Hechel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt krijgen vandaag  een zakje met bloemenzaadjes. "Daarmee kunnen ze thuis enkele vierkante meters in hun tuin inzaaien", vertelt Jeroen Clerix van Bosland. "Op die manier dragen de kinderen ook hun steentje bij aan de natuur." 

In de zakjes zitten zaden van goudsbloem, slangenkruid, boekweit, klaver en korenbloem. De nectar van die bloemen zal in de zomer veel vlinders en bijen aantrekken.

Bosland

Meest gelezen