Schapenhouder Johan Dossche - Radio 2

Onbekende daders kelen twee schapen in Deinze, vel en ingewanden gedumpt in beek ernaast

Onbekende daders hebben vorig weekend twee schapen gekeeld van een schapenboer uit Hansbeke, bij Deinze. Nadat ze het dier hebben omgebracht, werden ook nog hun kop, vel en ingewanden gedumpt in een beek vlakbij.

Schapenboer Johan Dossche, uit Deinze, heeft een vreselijke ontdekking gedaan toen hij afgelopen zondagochtend een kijkje nam op zijn schapenweide.  Tot zijn verbazing telde hij twee schapen minder dan normaal. Wel vond hij er sporen van bloed die hem tot de beek naast de schapenweide leidden. Daarin lag een zak met een kop, vel en ingewanden van de twee dieren. 

Bandensporen

Op de weide zijn ook bandensporen te zien. De man vermoedt dat professionals zijn schapen hebben gekeeld, maar daarvoor heeft hij geen bewijzen. Wel geeft hij een beloning aan getuigen die een gouden tip kunnen geven over de daders.

De twee schapen, een ram en een ooi, zijn samen in totaal meer dan 350 euro waard. Ook de kosten om het slachtafval te verwijderen heeft de schapenboer, naar eigen zeggen, op zich moeten nemen.  

Buurtonderzoek

De lokale politie heeft een onderzoek opgestart, maar ze hoopt eerst getuigen te kunnen vinden. Ze hoopt via buurtonderzoek iemand te vinden die iets heeft gezien.

kasto80

Meest gelezen