Flow.brussels

Eerste openluchtzwembad van Brussel gaat deze zomer (tijdelijk) open

Aan het kanaal in Anderlecht komt deze zomer een openluchtzwembad met de naam Flow. Het eerste openluchtzwembad van het Brussels Gewest opent tijdelijk van 1 juli tot eind augustus. Het zwembad komt er met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse gemeenschap.

Sinds 2015 ijvert de vzw "Pool is Cool" voor een openluchtzwembad in Brussel. Deze zomer komt het er ook echt. "We zijn heel blij dat we zo ver geraakt zijn", zegt Paul Steinbrück van de vzw "Pool is Cool". "We moeten er alleen nog voor zorgen dat we tegen de zomer de nodige vergunningen hebben."

Kleedhokjes en een zonneterras

"Het zwembad komt naast het kanaal in Anderlecht, het is een grote bak van 17 meter op 7 meter", vertelt Steinbrück. De werken beginnen volgende week en dan zou het tegen 1 juli klaar moeten zijn. "Het is een klein zwembad, maar wel met alles wat erbij hoort zoals kleedhokjes en een zonneterras. Het zwemmen is gratis, maar je moet wel op voorhand een tijdsslot reserveren.  En we hebben ondertussen ook een goeie ploeg redders gevonden, dus daar zijn we heel blij mee. "

Anderlecht gaat the place to be worden 

Enthousiaste buurtbewoner

De mensen uit de buurt zijn alvast enthousiast: "We wachten al zo lang op een zwembad. Dit is fantastisch. Het is een mooie plek om te vertoeven, je hebt ook een mooi uitzicht op de boten. Anderlecht gaat the place to be worden", reageert een buurtbewoner.

"Dit is de ideale locatie", vertelt Brusselaar Peter (foto onder). "Dit is een buurt die in ontwikkeling is en Brussel heeft nood aan een openluchtzwembad. Het is ideaal voor de jongeren die anders moeten uitwijken naar andere steden. Wel jammer dat het zwembad maar tijdelijk is, maar misschien komt er wel een definitief zwembad."

Meest gelezen