Jonas Roosens

Gaston Berghmans overleed precies 5 jaar geleden: Peter Van den Begin haalt herinneringen op

Het is alweer 5 jaar geleden dat Gaston Berghmans overleed. Gaston was een van Vlaanderens meest geliefde artiesten als de helft van het duo Gaston en Leo. Heel wat van hun sketches zijn klassiekers geworden en zijn ook vandaag nog populair dankzij het internet. Acteur Peter Van Den Begin zat ooit als kleine jongen vol bewondering in de loge van Gaston, omdat zijn vader als artiest deel uitmaakte van het vaste gezelschap van de zaal Oud-België.

"Dat was eind jaren 60, begin jaren 70 in de Ancienne Belgique zoals de zaal in de volksmond genoemd werd", vertelt Peter Van den Begin op Radio 2 Antwerpen. "Dat was in de tijd dat Gaston nog alleen optrad. Er was toen nog geen sprake van het iconische duo Gaston en Leo. Mijn vader deelde toen vaak een loge met hem. Hij was een bijzonder iemand."

Laurie Dieffembacq

"Hij was heel getalenteerd. Hij kwam nog maar op en mensen begonnen al te lachen. Het was dus een grote meneer, al had hij misschien gehoopt om ook meer dramatische te rollen te spelen. Dat is er jammer genoeg niet van gekomen."

Meest gelezen