Bierfeesten in Oudenaarde een jaar uitgesteld: "We willen gaan voor een bierfestival zonder beperkingen"

Voor het tweede jaar op rij worden de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde afgelast omwille van de coronamaatregelen. De feesten zouden plaatsvinden op 25, 26 en 27 juni, maar worden nu verplaatst naar eind juni 2022. "Het was voor alle betrokken partijen een moeilijke beslissing", reageert burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). "Het is te vroeg en te risicovol om dergelijk massa-evenement te laten doorgaan. De gezondheid en veiligheid van iedereen is nog altijd onze grootste prioriteit."

Het stadsbestuur, de organiserende brouwerijen Roman en Liefmans, en eventbureau Pete’s Promotions reageren ontgoocheld, maar hebben alle begrip voor de nationale maatregelen. “Het volledige programma ligt al meer dan een jaar vast, maar alles schuift dus opnieuw een jaar op. De meeste artiesten zijn zo’n annulering ondertussen gewoon, dus vinden het geen enkel probleem om hun optreden uit te stellen.” zegt schepen van Evenementen John Adam (Open VLD).

Oudenaarde is nogal een levendige stad, er is altijd wel iets te doen

schepen van Evenementen John Adam

Alternatieve datum geen optie

"We hebben de piste onderzocht om de bierfeesten later dit jaar te organiseren, maar dan komen de andere evenementen in het gedrang. Daarnaast wilden we bierfeesten organiseren zonder beperkingen, ook zonder maximum aantal personen." Toch zal het zomers gevoel niet ontbreken in Oudenaarde, belooft Adam. "We bekijken momenteel hoe we kunnen zorgen voor extra sfeer en gezelligheid op en rond de markt." Als vervanging komen er kleinschaligere evenementen onder een andere naam. "De bierfeesten zijn de bierfeesten, die kan je niet zomaar vervangen."

Hoopvol voor volgend jaar

Adam kijkt uit naar volgend jaar: "We hadden een pak extra’s en nieuwigheden voorzien voor deze editie. Die nemen we allemaal mee naar de editie van 2022." Ook Peter Decordier van eventbureau Pete’s Promotions schat de toekomst positief in. "In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit jaar gelukkig meer perspectief voor de toekomst. Als ik zie hoe vlot de vaccinatiecampagne loopt, dan kunnen we al vooruitkijken. Ik maak dan ook graag een afspraak met iedereen voor vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2022, in volle glorie!", besluit Peter.

kasto80

Meest gelezen