Foto: Radio 2

Opnieuw geen zomerkermis in Tienen

In Tienen begint de zomerkermis normaal gezien in het voorlaatste weekend van juni. Maar die gaat dit jaar opnieuw niet door, ook al zijn kermissen vanaf 9 juni opnieuw toegelaten. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) vindt dat ze over te weinig informatie beschikt. Bovendien wordt de Grote Markt heraangelegd en is er niet meteen een andere plaats voorzien. Voorlopig geen kermis dus.

"Zo'n kermis organiseren is niet evident", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Er moet een veiligheidsplan zijn met afstandregels en met regels over het aantal toegelaten bezoekers. Maar daarover weten we nog niks. We wachten nog op het ministrieel besluit en de FAQ (vragen- en antwoordenlijst). Dat komt eigenlijk te laat om nu voor juni nog een kermis te organiseren. Bovendien is de Grote Markt niet beschikbaar door de heraanleg. Ik denk dat we nu geen kermis kunnen organiseren. Later op de zomer wordt ook moeilijk, want de foorkramers hebben een vaste kalender."

Toch nog overleg?

Vooor foorkramer Marcel Tuerlinckx is het jammere zaak. Hij doet zijn beklag vandaag in Het Laatste Nieuws. Vorig jaar moest de man zijn ponykraam ook al thuis houden en nu weer. De coronahinderpremie die de foorkramers krijgen, is volgens Tuerlinckx te laag.

Meest gelezen