Utopia Aalst

Godelieve (85) uit Aalst vindt na half jaar trouwring terug: "Traantje weggepinkt toen ik hem weer rond vinger schoof"

Een half jaar geleden verloor Godelieve Van de Putte uit Baardegem na 58 jaar huwelijk haar trouwring. Ze dacht eerst dat ze die was kwijtgespeeld tijdens het shoppen, want sinds de coronacrisis draagt ze altijd plastic handschoenen. Zo was de ring waarschijnlijk samen met de gebruikte handschoenen in de vuilnisbak beland. Maar uiteindelijk lag de ring al die tijd te wachten in de Aalsterse bibliotheek Utopia.

"Begin juli 2020 werd een gouden ring gevonden door één van onze collega’s", zegt Dimitri Verbelen van Utopia. "Het bleek een trouwring te zijn met de inscriptie 'Hubert & Godelieve', die in 1963 getrouwd zijn. We hebben onmiddellijk een oproep geplaatst in onze bibliotheek en op onze sociale mediakanalen, maar alle sporen liepen dood. Ook in de archieven van de burgerlijke stand van Aalst vonden we geen informatie over het koppel terug."

Na een half jaar werd de ring opnieuw gevonden tijdens het opruimen van de bak met verloren voorwerpen. "Normaal houden we verloren voorwerpen maar een goede maand bij, maar we kregen het niet over ons hart om dit weg te gooien." Ze besloten een laatste ultieme oproep op Facebook te plaatsen in hun zoektocht naar Hubert & Godelieve. "Dat was een enorm succes: het kreeg meer dan 30.000 views en werd ongeveer 500 keer gedeeld. Zo zijn we op het nichtje van de zoon gestoten, die bracht ons tot het koppel."

Het was een emotioneel moment zowel voor hen als voor de collega’s die zich achter de zoekactie gezet hebben

Bibliothecaris Dimitri Verbelen

De man van Godelieve, Hubert Van Gucht, zat niet in met de verdwijning van de ring. Hij was er rotsvast van overtuigd dat de ring plots terug zou opduiken tussen de plooien van de zetel. En gelijk had hij dus. 

kasto80

Meest gelezen