Zonhoven fleurt fietstunnel op met muurschilderingen: "We zoeken Zonhovenaren die willen figureren"

In Zonhoven wordt de fietstunnel onder de Koningshofweg deze zomer opgefleurd met graffiti. De gemeente wil dat de muurschildering de grootste van Limburg wordt. En Zonhoven roept daarvoor de hulp in van de inwoners. "Wij zoeken Zonhovenaren die willen figureren in onze muurschilderingen", zegt schepen van cultuur Johan Vanhoyland (Open VLD).

De gemeente Zonhoven gaat samenwerken met Treepack om de grootste muurschildering van Limburg te realiseren. Treepack is gespecialiseerd in muurschilderingen en street art. Het kunstwerk zal gemaakt worden in de fietstunnel onder de Koningshofweg in Zonhoven.

"In het verleden werd de tunnel beschilderd door de plaatselijke jeugd", zegt schepen van cultuur Johan Vanhoyland. "We hebben die beschilderingen onlangs laten verwijderen en nu is de brug klaar om beschilderd te worden door echte internationale artiesten." Het kunstwerk wil ook het fietstoerisme in beeld brengen. "We hebben twee fietsers voorzien op een wand van de tunnel en nu zoeken wij Zonhovenaren die willen figureren in onze muurschilderingen", aldus Vanhoyland. 

Iedereen die dat wil kan met zijn fiets poseren, en de foto doorsturen naar uitpunt@zonhoven.be. De kunstenaar zal dan één man en één vrouw selecteren om levensgroot in het kunstwerk te verwerken. De enige voorwaarden zijn: in Zonhoven wonen en een fiets hebben.

Meest gelezen