"Ik ben niet gelukkig dat Jürgen Conings nog altijd niet gevonden is", zegt gouverneur Jos Lantmeeters

"Er wordt vandaag opnieuw in hetzelfde gebied gezocht als gisteren naar Jürgen Conings", zegt gouverneur Jos Lantmeeters. "Ik had liever gehad dat hij al gevonden was maar ik wil ook benadrukken dat de bevolking veilig is."

"Er wordt overal in het Nationaal Park naar Jürgen Conings gezocht", zegt gouverneur Jos Lantmeeters, "maar vooral in het gebied achter de Salamander aan de Joseph Smeetslaan, een gebied van 20 kilometer. Het federale parket heeft zeker haar redenen om in dat gebied te blijven zoeken. Maar ik had liever gehad dat hij al gevonden was. Dan was de dreiging voorbij en kon het park opnieuw opengaan."

De massale zoektocht buiten proportie? Neen, het betekent dat de burger zich veilig kan voelen

Gouverneur Jos Lantmeeters

"De veiligheid van de burger primeert", zegt gouverneur Lantmeeters. "Het federale parket voert het onderzoek en heeft tot nu toe goede beslissingen genomen, vind ik. Ik kan die alleen maar ondersteunen. Of de aanwezigheid van politie en militairen buiten proportie is? Als er iets zou gebeuren, zouden de mensen zeggen dat er meer mankracht had moeten ingeschakeld worden."

Het federale parket gaat ervan uit dat Conings nog in leven is en we blijven zoeken tot we hem gevonden hebben

Gouverneur Jos Lantmeeters

"Het federale parket heeft informatie waarop het zijn onderzoek baseert", zegt Jos Lantmeeters. "Het heeft redenen om opnieuw te zoeken in hetzelfde gebied als gisteren. Het heeft ook aanwijzingen om te geloven dat Jürgen Conings nog in leven is. De zoektocht zal pas stoppen wanneer hij gevonden is", besluit de gouverneur. 

Meest gelezen