Foto: KTA Brugge

KTA Brugge neemt na 44 jaar afscheid van poetsvrouw Claudine

Het is vandaag de laatste werkdag van Claudine Vercruyssen. Zij was 44 jaar poetsvrouw in het KTA van Brugge, sinds haar 16de. Maar vandaag gaat ze dus op pensioen, met gemengde gevoelens. 

Claudine begon als poetsvrouw in het KTA in de jaren 70. Ze was toen nog een tiener. Nu mag ze met pensioen. "Het poetsen zelf ga ik niet missen", zegt ze, "Mijn collega's wel en dan vooral Vera, met wie ik 37 jaar heb samengewerkt."

Poetsen is een harde stiel, bevestigt Claudine, maar ze kan het werk nog altijd aan. "Ik heb wat last van mijn rug en van mijn polsen, maar dat valt eigenlijk nog goed mee. Ik heb mijn werk altijd met plezier gedaan." Buiten de toiletten dan. "Ja, dat is echt wel het zwaarste werk. Ik ga er niet over in detail treden, maar 't is soms niet te geloven welke avonturen je daar tegenkomt", lacht ze.

Het zwaarst zijn de toiletten, niet te geloven welke avonturen je daar soms tegenkomt
Claudine Vercruyssen, poetsvrouw op rust - of toch bijna

Poetsverslaafd

Nu ze thuis is, zal ze zich volop concentreren op de schoonmaak thuis, want Claudine is een beetje poetsverslaafd. Al zal moet ze die verslaving wat onder controle houden van haar man. "Hij heeft mij al gezegd dat ik niet elke dag zal mogen poetsen. Nu, als het wat beter weer is, zal ik er even graag met hem op uittrekken op onze nieuwe fietsen."

Meest gelezen