Kunstenaars nemen Antwerpse minigolf onder handen: "Hier komen kunst en sport samen"

Op Linkeroever in Antwerpen heropent een volledig vernieuwde minigolf Beatrijs. Het gaat om een nieuw concept dat minigolf combineert met kunst. Alle 18 golfbanen zijn onder handen genomen door beeldende kunstenaars. "Hier komen kunst, cultuur en sport samen", zegt mede-eigenares Karen Van Peel. 

Minigolf Beatrijs ligt op Linkeroever in Antwerpen naast de voetgangerstunnel. Het was lang een trekpleister, maar de afgelopen jaren raakte het terrein in verval. Vorig jaar werd het nieuw leven in geblazen door nieuwe uitbaters. Nu zijn de banen ook allemaal onder handen genomen door kunstenaars.

"We wilden kunstenaars de kans geven om een interventie te doen op de golfbaan. Daarin lieten we ze volledig vrij, zolang het een speelbare baan bleef", legt mede-eigenares Karen Van Peel uit. Zo is er bijvoorbeeld een "veel-geluk-baan", met honderden golfballen die zijn vastgemaakt op het speelvlak. 

Binnenkort kan je een gratis concert meepikken en tegelijk een balletje slaan

Karen Van Peel

De bedenkers achter het concept komen niet toevallig uit de cultuursector. Tijdens de eerste en tweede coronagolf grepen zij de kans om het minigolfterrein om te toveren tot een soort ontmoetingsplaats. Ook de nodige ontspanning ontbreekt dus niet: "We houden binnenkort twee keer per week live concerten, op vrijdag en zondag. Dan kan je een gratis concert meepikken en tegelijk een balletje slaan", aldus Van Peel.

"Het is hier de ideale coronaparel, een beetje een paradijs", gaat een trotse Van Peel verder. "Er is veel ruimte en open lucht en je kijkt uit op de mooie oever van de Schelde." Wie het unieke concept wil uittesten, kan van woensdag tot zondag bij de minigolf terecht. 

Meest gelezen