Stad Deinze

Na bijna een jaar verkeersellende gaat Leernsesteenweg weer open in Deinze

In Sint- Martens-Leerne bij Deinze zal vanaf deze namiddag de Leernsesteenweg weer open gaan voor alle verkeer. De wegomleggingen verdwijnen en daarmee ook de verkeersellende. De werken aan de Leernsesteenweg zijn eind augustus vorig  jaar gestart en waren behoorlijk ingrijpend. 

De Leernsesteenweg (N466) is in Sint-Martens-Leerne aangepakt tussen de Kiekendreef en de rotonde. De straat is er heraangelegd met veilige fietspaden, gescheiden van de autoweg. Tegelijkertijd is de riolering vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel voor afvalwater en regenwater. Ook de bushaltes werden heraangelegd met aangepaste perrons en infrastructuur: bushokje, vuilbakje en fietsbeugels. Vanaf morgen zullen de bussen van De Lijn weer de normale routes en haltes bedienen.

Er komen nog wegenwerken aan op de N466. Bij een volgende fase wordt de weg aangepakt tussen het Medisch-Pedagogisch Instituut Heilig Hart in Bachte-Maria-Leerne en de Kiekendreef. Ook daar moeten fietsers in de toekomst veiliger kunnen rijden vanaf Sint-Martens-Leerne richting Deinze en omgekeerd. Om die werken te kunnen uitvoeren moeten nog een aantal onteigeningen gebeuren, dus een datum ligt nog niet vast.

kasto80

Meest gelezen