Nigeriaanse legerleider komt om bij vliegtuigcrash

In Nigeria, in West-Afrika, is de stafchef van het leger omgekomen bij een vliegtuigcrash. Verschillende lokale media melden dat het vliegtuig waarin luitenant-generaal Ibrahim Attahiru zat, is neergestort bij de stad Kaduna, in het noorden van Nigeria. Naast Attahiru zouden ook de andere inzittenden van het vliegtuig zijn omgekomen.

Luitenant Ibrahim Attahiru was in Kaduna om een officieel bezoek te brengen aan de stad. Maar bij de luchthaven van Kaduna is het kennelijk fout gelopen: het vliegtuig waarin de stafchef zat is in de omgeving van de luchthaven neergestort.

Het nieuws wordt bevestigd door de luchtmacht van Nigeria. Wat de oorzaak is van de crash wordt nog onderzocht. 

De 54-jarige militair werd op 26 januari aan het hoofd van het leger benoemd door de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari, die onder kritiek staat na maanden van verslechterende veiligheid in het meest bevolkte land van Afrika.

Meest gelezen