Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Nikkie de Jager, van YouTube-ster tot revelatie van het Songfestival: "Ik sta op het podium als een zenuwachtig ei"

Nikkie de Jager, ook wel bekend onder haar YouTube-pseudoniem "NikkieTutorials", is nu al dé revelatie van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De 27-jarige YouTube-ster weet Europa te overtuigen van haar sterke prestaties als één van de vier presentatoren. Ze staat onbevreesd voor miljoenen mensen te presenteren, en daar krijgt ze veel complimenten voor. Onze reporter ter plaatse Gianni Paelinck kon haar interviewen voor VRT NWS.

Nikkie de Jager, ofwel "NikkieTutorials" behaalde al eerder roem en faam met haar YouTube-kanaal. Bijna 14 miljoen mensen volgen haar op Youtube en Instagram.  Op dat kanaal post De Jager make-upvideo's waarin ze haar kijkers verschillende technieken aanleert. 

Dat er al van jongs af aan Eurovisiesongfestival-bloed in De Jager zat, is wel duidelijk: "Als je naar mijn allereerste video kijkt, dan hoor je muziek van het Eurovisiesongfestival op de achtergrond."

Het Eurovisiesongfestival presenteren is een grote droom van Nikkie de Jager. Bekijk onderstaand fragment uit het interview (en lees daarna voort):

Videospeler inladen...

2020 was een bewogen jaar voor De Jager. Onder druk van chantage vertelt ze in een YouTube-video dat ze transgender is. "Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal aan de media wilden lekken. Ze zeiden dat ik loog of de waarheid niet wilde vertellen."

Hoe is het voor De Jager om op het podium te staan als transgender-vrouw? Bekijk het fragment (en lees daarna voort):

Videospeler inladen...

De Jager krijgt van buitenaf heel wat complimenten voor haar sterke prestaties als presentatrice tijdens de halve finales van het Eurovisiesongfestival in de Ahoy in Rotterdam. Ze wordt nu al dé revelatie van het Songfestival genoemd. Onbevreesd betreedt ze telkens het podium en presenteert ze voor miljoenen mensen wereldwijd.

Houdt ze de zenuwen onder controle? En wat vindt ze van al de lof die ze krijgt? Bekijk het fragment (en lees daarna voort):

Videospeler inladen...

Zaterdag presenteert ze de grote finale van het Songfestival. Als vierde deelnemer zal Hooverphonic met hun lied "The wrong place" het podium betreden. De Jager sprak al eerder met de Belgische band voor haar online YouTube-reeks Looklab.

Wat vindt ze van onze inzending? En maken ze kans in de grote finale? Bekijk het fragment:

Videospeler inladen...

Meest gelezen