NMBS

NMBS bouwt nieuw parkeergebouw aan station Halle

Vanaf augustus start spoorwegmaatschappij NMBS met de bouw van een nieuw parkeergebouw aan het station van Halle. In het gebouw zal plaats zijn voor 350 auto's en 185 fietsen. Het zou tegen het voorjaar van 2023 klaar moeten zijn.

"We willen het station van Halle verder uitbouwen tot een echt knooppunt van verschillende soorten mobiliteit", licht de woordvoerder van NMBS, Dimitri Temmerman toe. In Halle stappen op een weekdag gemiddeld 10.000 mensen op de trein. "Je moet makkelijk kunnen overstappen van de auto of de fiets naar de trein. Het gebouw zal drie verdiepingen hebben."

Het parkeergebouw zal via de bestaande voetgangersbrug toegang geven tot de perrons. Langs de straatzijde krijgt de gevel ook een geveltuin. Het nieuwe parkeegebouw kost 9,5 miljoen euro.

Meest gelezen