Pretparkbezoekers die urenlang 20 meter hoog vast zaten op attractie El Volador in Bellewaerde zijn weer vrij

De bezoekers van het pretpark Bellewaerde die urenlang 20 meter hoog vast zaten op de attractie El Volador zijn weer vrij.

Het defect deed zich voor rond 13.15 uur. Door een mechanisch probleem weigerde de attractie nog naar beneden te komen. "Technici hebben geprobeerd El Volador te ontgrendelen door de veiligheidsstand uit te zetten. Maar dat lukt niet", zegt woordvoerder van Bellewaerde Filip Vandorpe. “Daarom hebben we de hulp ingeroepen van de brandweer. Die zou rond 15 uur beginnen om iedereen uit de attractie te evacueren. Intussen zijn alle bezoekers weer vrij.

Bekijk de ruwe beelden van de evacuatie hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Niet de eerste keer

El Volador is een zogenaamde "topple tower" die uittorent boven het Mexicoplein. De toren schommelt heen en weer tot een hoek van 30 graden. Per rit is er plaats voor 40 mensen, maar niet alle plaatsen waren bezet. Het is niet de eerste keer dat er iets fout loopt met de attractie en dat mensen geëvacueerd moeten worden.

Meest gelezen