ROBIN UTRECHT

Ruim helft vrijwilligers in Gents vaccinatiecentrum is student

Met meer dan 750 zijn ze, de studenten die meehelpen in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo in Gent. Ze leiden er alles mee in goede banen, want er moeten per slot van rekening dagelijks 4.000 vaccins worden toegediend. Zo goed als allemaal zijn ze lid van een Gentse studentenvereniging.

Ferre T'sjoen is één van de mensen die zoveel studenten op de been wist te brengen: "Het project is gestart vanuit onze eigen studentenvereniging Club Confrater. Iedereen zit opgesloten op zijn kot, het is mentaal zwaar voor studenten, dus wilden we iets op poten zetten waardoor we met zoveel mogelijk mensen elkaar nog eens konden zien en ons ook maatschappelijk nuttig konden maken". Intussen is het initiatief van die ene studentenclub uitgegroeid tot een samenwerking van meer dan 50 studentenverenigingen.

Spuitjes zetten, laten we aan de professionals over

De vaccins daadwerkelijk  toedienen doen ze niet. "De spuitjes worden gezet door medische professionals, wij houden ons enkel bezig met niet-medische ondersteuning", zegt T'sjoen nog. Zo brengen ze minder mobiele personen van de parkeerplaats tot in het vaccinatiecentrum en helpen ze iedereen een beetje de weg vinden. "En ook gewoon eens een babbeltje doen met de mensen die naar het centrum komen, hen een beetje op hun gemak stellen."

Gewoon een babbeltje doen met de mensen, hen op hun gemak stellen

Ferre T'sjoen, student en vrijwilliger in het vaccinatiecentrum

"We hebben eigenlijk alleen nog maar positieve reacties gekregen. Zowel van de mensen die om een vaccin komen als van de mensen van het vaccinatiecentrum zelf. En ook van de studenten die daar vrijwilliger zijn, krijgen we alleen maar positieve feedback."

kasto80

Meest gelezen