BettiniPhoto©2021

Supporter van Remco Evenepoel wandelt 70km te voet naar Scherpenheuvel als Evenepoel Giro wint, "ook bij podiumplaats!"

Daan Haesevoets uit Erembodegem is een enorme fan van Remco Evenepoel. Hij heeft zelfs een bedevaart over voor een goed resultaat van Remco in de Ronde van Italië. "Het is al een fantastische prestatie van Evenepoel na zijn lange revalidatie door zijn ongeluk van vorig jaar."

Daan Haesevoets volgt wielrenner Remco Evenepoel al van in het begin. "Hij is een uitzonderlijk talent en wordt terecht bejubeld. Het is de eerste keer dat Evenepoel zoveel dagen na elkaar fietst en hij doet het nu al ongelooflijk goed", vertelt Haesevoets aan Radio 2 Vlaams-Brabant. De supporter van Evenepoel heeft een bedevaart van Schepdaal naar Scherpenheuvel beloofd als Evenepoel de Giro wint.

Evenepoel is sterk gestart in de Ronde van Italië, de Giro. Ook al heeft de renner deze week enkele mindere dagen gehad, supporter Haesevoets blijft er in geloven. "Na de eerste tien dagen was ik m'n wandelschoenen al aan het opblinken. Ok, hij heeft nu een aantal mindere dagen gehad, maar ik ga ze toch nog niet opbergen. Ook bij een podiumplaats van Evenepoel zal ik mijn tocht ondernemen."

We moeten eigenlijk al blij zijn dat hij nog kán fietsen na wat hij heeft meegemaakt.

"Het is al een fantastische prestatie van Evenepoel na zijn lange revalidatie door zijn ongeluk van vorig jaar. Zelfs al haalt hij 'maar' een podiumplaats, dan is dat eigenlijk al een mirakel, als je bedenkt wat hij achter de rug heeft."

Haesevoets wil met zijn bedevaartstocht aandacht vragen voor meer veiligheid in het wielrennen. "We moeten eigenlijk al blij zijn dat hij nog kán fietsen na wat hij heeft meegemaakt. Daarom wil ik met mijn tocht ook aandacht vragen voor de veiligheid in het wielrennen. de veiligheid in het peloton moet een hoofditem worden voor de UCI." (de Internationale Wielerunie, nvdr.)

De bedevaartstocht naar Scherpenheuvel zal Haesevoets samen met zijn kameraden ondernemen. "We gaan een mooie route uitstippelen langs mooie landweggetjes. Het wordt een soort van toeristische route. Maar voor alle duidelijkheid: een 70km durende kroegentocht wordt het niet, want ik moet zien dat ik nog de hele tocht kan stappen." (lacht)

Meest gelezen