Radio 2

Club Brugge landskampioen en viering verloopt niet coronaproof: "Je gaat helemaal op in die feestvreugde"  

Club Brugge werd voor de tweede keer op rij en voor de derde keer in 4 jaar tijd landskampioen. Op De Platse in Sint-Andries kwamen verscheidene supporters samen om de overwinning te vieren. En dat verliep niet coronaproof: "Daar zijn we niet trots op", zegt Frederik Van Eenoo, voorzitter van de supportersclub van Club Brugge. 

Donderdagavond laat hebben honderden supporters ondanks de coronamaatregelen de overwinning van Club Brugge gevierd op De Platse in Sint-Andries, vlakbij het Jan Breydelstadion. Na 1 uur trokken verschillende supporters dan nog naar het oefenkamp in Westkapelle om de spelersbus uit Anderlecht op te wachten.  

Frederik Van Eeno, voorzitter van "The Locals 78", de grootste supportersclub van Club Brugge was er ook bij: "We hebben de wedstrijd thuis gevolgd op tv. Toen er werd afgefloten, hadden we een wrang gevoel. Natuurlijk hadden we liever de wedstrijd gewonnen. Maar de gelijkmaker maakte het toch wat goed voor ons. Uiteindelijk zijn we toch kampioen!". 

Daarna trok Van Eeno net zoals vele supporters naar De Platse in Sint-Andries. "Toen we daar aankwamen, zagen we van alle kanten supporters aankomen. Er waren ook mensen die de wedstrijd gevolgd hadden op De Platse. Je ziet dan oude vrienden terug, die je al lang niet gezien hebt en je wil als supporter natuurlijk die vreugde met elkaar delen. Je kon die drang niet onderdrukken", vertelt Van Eeno aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

"Het feestvieren was niet coronaproof en daar zijn we uiteraard niet trots op. Veel mensen zullen ons dat misschien kwalijk nemen. Als we ons nu verder aan de maatregelen houden en ons mondmasker dragen en onze handen ontsmetten, dan denk ik niet dat de cijfers daardoor nu spectaculair zullen stijgen. "

Overwinning vieren volgens de maatregelen

Clubsupporter Ilse Chamon uit Koksijde vierde de overwinning met haar eigen bubbel: "Het was geen viering, zoals we die gewoon zijn, een beetje saaier. Maar we hebben de match samen gevolgd vanuit de zetel. Uit traditie droeg ik mijn Club Brugge sjaal om zo wat geluk te brengen. Voor mij verliep het rustig. Ik was alleen thuis met de kinderen, dus ik heb 1 glaasje gedronken op de overwinning".

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

De beelden van de feestvierders op De Platse bij Sint-Andries geven Clubsupporter Ilse een dubbel gevoel. "Ik heb vroeger verschillende kampioenenvieringen meegemaakt, dus ik snap dat de ontlading op De Platse groot is. Het was ook nog eens een match tegen Anderlecht. Ik snap het dat mensen uit de bol willen gaan, want het was heel spannend en we hebben er lang op moeten wachten. Maar als ik dan de beelden zie, dan denk ik "Dit kan toch niet, dit is toch niet mogelijk? We zijn zo dichtbij, de cijfers dalen nu net!". Aan de andere kant begrijp ik de euforie ook. Dat is menselijk." 

Supporters wachten spelersbus op

"Op De Platse werd het vlug duidelijk dat de spelers niet naar daar zouden komen door de coronaregels. Om 1 uur moesten we daar weg, maar we waren nog niet uitgevierd. We wilden onze vreugde delen met de spelers, dus zijn we ze gaan toejuichen in Westkapelle", vertelt Van Eeno. 

Philippe Clement de trainer van Club Brugge werd door de supporters op handen gedragen. "De supporters snakken en hunkeren terug naar het normaal leven. Toen de spelersbus aankwam, zat iedereen helemaal in die flow. De bus werkte als een magneet, iedereen wou erbij zijn. Maar daarna kwam de realiteit snel terug. We hopen dat we volgend seizoen terug met zijn allen in het stadion kunnen zitten", besluit Van Eeno. 

JDM

Meest gelezen