Belga - James Arthur Photography

Volgende week weer beperkt bezoek mogelijk in AZ Nikolaas en AZ Lokeren

Vanaf volgende week woensdag (26 mei) is er opnieuw beperkt bezoek mogelijk in het AZ Nikolaas en in het AZ Lokeren. Om de veiligheid van de patiënten, medewerkers en artsen te garanderen, is de heropstart van de bezoekregeling nog niet mogelijk voor alle patiënten. Voorlopig zijn bezoekers enkel welkom vanaf de zesde opnamedag van de patiënt, en nadat deze 2 negatieve Covid-screenings heeft gehad. Bij deze patiënten mag één bezoeker langskomen, liefst steeds dezelfde persoon, maximaal driemaal per week.

Er wordt gevraagd maximaal één uur per keer te blijven. In het AZ Nikolaas is dit tussen 14.30 en 20.00 uur, zowel op weekdagen als in het weekend. In het AZ Lokeren zijn bezoekers welkom tussen 14.30 en 20.00 uur op weekdagen, in het weekend tussen 14.30 en 16.00 uur. De uitzonderingsregels die al sinds oktober 2020 in voege waren voor kritiekzieke patiënten, patiënten op intensieve zorgen, de kinderafdeling, kraamafdeling en kinder- en jeugdpsychiatrie blijven van kracht. Op de Covid-afdeling is bezoek nog steeds niet toegelaten. 

Voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk

De verschillende voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk: zo is er mondmaskerplicht doorheen het hele ziekenhuis, ook op de kamer van de patiënt. Bij het betreden en verlaten van het ziekenhuis en de kamer dienen de handen te worden ontsmet en de regels met betrekking tot het bewaren van de gepaste afstand blijven van toepassing. Aan de bezoekers wordt gevraagd de duurtijd van het bezoekmoment te respecteren. Daarnaast is het niet toegelaten samen met de patiënt de kamer te verlaten. Er wordt gevraagd niet in het ziekenhuis langs te komen bij symptomen van Covid-19, bij een positieve testuitslag of wanneer quarantaine vereist is.

kasto80

Meest gelezen