Helios Technologies

Wandel langs de heirbaan in Tongeren en waan je in het Romeinse Rijk dankzij 3D-beelden en 360° vergezichten 

In Tongeren is een nieuwe wandelroute geopend. Aan de hand van 3D-beelden en 360° zichten kan je de Romeinse geschiedenis ontdekken. Onderweg kom je Romeinse bouwwerken en objecten tegen. "Van een haarnaald tot een kookpot", klinkt het bij archivaris Steven Vandewal.

Een nieuwsgierige neus naar het Romeinse verleden? Dan kan je vanaf nu de geschiedenis ontdekken op een nieuwe wandelroute in Tongeren. "Je wandelt door het Romeins Tongeren dat niet zichtbaar is, maar onder de straat ligt", zegt archivaris Steven Vandewal. "De wandeling is opgehangen aan de grote Romeinse weg, die van west naar oost door onze stad gaat, wat nu eigenlijk de Maastrichterstraat is."

Aan het begin van de wandeling scan je een QR-code die je meeneemt doorheen de geschiedenis. Zo kan je onderweg de Romeinse resten bekijken. "Je krijgt info over verschillende objecten. Dat gaat van een haarnaald tot een kookpot", zegt Vandewal. "Ook kom je zeven punten tegen waar je Romeinse bouwwerken kan zien zoals de stadspoort, een rijkelijke stadswoning, een tempelsite... Dat allemaal via 3D-reconstructie en 360° zichten."

De wandeling start bij toerisme Tongeren en eindigt aan het Vrijthof. Je krijgt ook een infobrochure mee.

Helios Technologies

Meest gelezen