Zwitserse politie zoekt naar vermiste studente (21) uit Ieper: "Ze verdween uit de chalet waar ze met vrienden verbleef"

In en rond het Zwitserse bergdorp Täsch, vlakbij het beroemde kuuroord Zermatt, zoekt de Zwitserse politie sinds dinsdagochtend naar Sarah Huyghe (21). De jonge vrouw uit Ieper verdween er in alle vroegte uit een chalet waar ze samen met enkele vrienden verbleef.

Sarah reisde maandag met haar wagen enkele vrienden achterna. Ze parkeerde de auto in Täsch en nam daarna de trein naar de chalet Obri Tufta in Zermatt. Die plek is enkel  bereikbaar via het spoor. Ze kwam maandagavond aan, maar bleek dinsdagochtend al verdwenen. Kort daarvoor was er wel een discussie geweest met de vrienden. Alle spullen van Sarah, haar bagage, portefeuille en telefoon, bleven in de chalet achter.

"De politie vond redelijk wat bloed in haar badkamer", vertelt haar broer Gils, "speurhonden pikten ook haar geur op in een gebied met veel bossen,  tussen de chalet en het station, maar dan loopt het spoor dood".  Gils en nog enkele andere familieleden zijn intussen naar Zwitserland vertrokken om te helpen bij de zoektocht. Ze hebben geholpen om opsporingsberichten te verdelen en lieten boodschappen en nummers achter op haar geparkeerde auto. 

Gevaarlijk gebied

Täsch ligt op de grens van Zwitserland en Italië, vlakbij de bekende Matterhorn en op een hoogte van zo’n 1.500 meter. De politie en ook het leger zoeken nu met man en macht in het bergachtige gebied naar een spoor van het meisje. De omgeving is vrij gevaarlijk door de steile rotsen. 's Nachts is het er ook bitter koud. De vrienden met wie ze samen was, zijn verhoord, maar het is nog niet duidelijk of dat al nuttige informatie opbracht.

Meest gelezen