Instagram-kiekje als teken van leven van verdwenen prinses Latifa van Dubai

Op twee foto’s die de afgelopen dagen op Instagram werden gezet, is prinses Latifa van Dubai te zien. Het was al van februari geleden dat er nog een teken van leven was van de prinses. Op de nieuwe foto’s is Latifa te zien in het gezelschap van twee andere vrouwen, in een winkelcentrum in Dubai.

Half februari publiceerde de Britse openbare omroep BBC videogetuigenissen van de Arabische prinses Latifa al-Maktoum. Daarin vertelde de 35-jarige dochter van sjeik Mohammed Bin Rashid al-Maktoum, de autocratische heerser van Dubai, dat haar familie haar gijzelt en vasthoudt in een "villa-gevangenis".

Een vriendin, een neef en een campagnevoerder bezorgden die getuigenissen aan de BBC. Haar vrienden, die ook deel uitmaken van de Free Latifa-campagne, vroegen actie van de Verenigde Naties.

Sinds de filmpjes wereldkundig werden gemaakt, werd niets meer vernomen over de prinses. Tot nu. Donderdag werd onderstaande foto op Instagram gezet. Daarop is te zien in dat Latifa iets aan het drinken is met twee andere dames.  Vandaag volgde nog een tweede foto(Lees verder onder de foto, de prinses staat in het midden.)

Een vriend van Latifa heeft aan de BBC bevestigd dat de foto echt is. De mede-oprichter van de Free Latifa-campagne voegt eraan toe dat er verschillende “potentieel significante en positieve ontwikkelingen zijn in de campagne”. Maar wat die ontwikkelingen zijn, wil hij nog niet zeggen; enkel dat dit later zal gebeuren.

Meest gelezen