21-jarige studente uit Ieper die verdween in Zwitserland dood teruggevonden

De 21-jarige studente uit Ieper die sinds dinsdag gezocht werd in Zwitserland, is dood teruggevonden. Dat meldt het parket van Ieper. De vrouw, Sarah Huyghe, verdween in alle vroegte uit een chalet waar ze samen met enkele vrienden verbleef. Meer details over de doodsoorzaak zijn nog niet bekend. 

Sarah reisde maandag met haar wagen enkele vrienden achterna. Ze parkeerde de auto in Täsch en nam daarna de trein naar de chalet Obri Tufta in Zermatt. Die plek is enkel  bereikbaar via het spoor. Ze kwam maandagavond aan, maar even later verdween ze. Alle spullen van Sarah, haar bagage, portefeuille en telefoon, bleven in de chalet achter.

De politie in Zwitserland begon meteen een zoektocht. Haar broer en enkele andere familieleden vertrokken naar daar om te helpen. Ze hebben geholpen om opsporingsberichten te verdelen en lieten boodschappen en nummers achter op haar geparkeerde auto. 

Ondertussen blijkt dat het lichaam van de studente zou zijn aangetroffen in een rivier niet ver van het appartement. "Dat werd nog niet officieel bevestigd door de Zwitserse politie, maar werd door de familie van het meisje meegedeeld aan het parket nadat zij hiervan op de hoogte werden gebracht", zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. 

Het is nog niet bekend in welke omstandigheden het slachtoffer werd aangetroffen en wat de doodsoorzaak zou zijn.

Meest gelezen