Zesjarige jongen doodgeschoten in VS na geval van verkeersagressie

In het zuiden van de Amerikaanse staat California is een 6-jarige jongen doodgeschoten op een autosnelweg nadat zijn moeder in een dispuut was geraakt met een andere automobilist. Dat hebben lokale media bericht. 

De feiten speelden zich gisteren af op een autoweg ten zuidwesten van de Amerikaanse stad Los Angeles om 8 uur ’s ochtends. De vrouw was met haar zoon op weg naar school, toen een andere wagen haar de pas afsneed.

Er ontstond een dispuut en een van de twee inzittenden van het andere voertuig vuurde plots in de richting van de auto van de moeder. De jongen, die op een verhoogkussen zat op de achterbank, werd geraakt in zijn buik. Het kind overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie is nog steeds op zoek naar de inzittenden van het andere voertuig. De zus deed daarom een emotionele oproep om de mensen die haar broer hebben doodgeschoten te vinden. 

(Lees verder onder de tweet)

Jonge kinderen zijn vaker het slachtoffer van het wijdverspreide vuurwapengeweld in de Verenigde Staten. Sinds begin dit jaar werden er 119 kinderen jonger dan 11 jaar gedood door kogels, en raakten er 274 gewond.

Meest gelezen