Videospeler inladen...

21 lopers komen om het leven door het noodweer en de kou tijdens wedstrijd in China 

In het noordwesten van China zijn 21 doden gevallen tijdens een loopwedstrijd van honderd kilometer in de bergen. Op grote hoogte barstte er een onweer los, met hagel en felle wind en werd het plots een stuk kouder. De wedstrijd werd stopgezet en zevenhonderd reddingswerkers werden ingezet om de deelnemers te zoeken. 

"Extreem slecht weer trof de regio tijdens de wedstrijd", zo meldde het Chinese persbureau Xinhua. De hardlopers waren zaterdag omstreeks 13 uur lokale tijd ongeveer 20 tot 30 kilometer ver in de race toen ze op grote hoogte te maken kregen met hagel, ijzel en harde wind. De temperatuur nam een forse duik. 

De wedstrijd nabij de stad Baiyin is meteen stopgezet. Meer dan zevenhonderd reddingswerkers werden opgetrommeld om naar de deelnemers te zoeken. 151 lopers zijn levend teruggevonden, voor 21 anderen kwam alle hulp te laat.   

De loopwedstrijd over een afstand van 100 kilometer vond plaats in het Gele Rivier Stenen Woud, een natuurgebied. Het gebied ligt in de noordwestelijke provincie Gansu, een van de armere regio's van China. 

De provincie is in het verleden al dikwijls getroffen door dodelijke aardbevingen en overstromingen.

Bekijk hier beelden van de marathon, en van de zoekactie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen