Antwerpse politie pakt zwaargewapende verdachten op bij voertuigcontrole in Borgerhout

Het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie heeft zaterdagavond enkele zwaargewapende personen opgepakt bij een voertuigcontrole aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Een gerucht deed de ronde dat de verdachten op weg waren naar de woning van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Dat blijkt niet het geval te zijn. De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak.

De Antwerpse politie heeft zaterdagavond twee voertuigen klemgereden waarin vijf zwaargewapende personen zaten. Volgens persagentschap Belga zouden de verdachten twee geladen vuurwapens binnen handbereik hebben gehad en ook een kalasjnikov in een verborgen ruimte van een van de voertuigen. Wat ze precies van plan waren, is nog niet duidelijk. 

Zondagochtend deed een gerucht de ronde dat de verdachten onderweg waren naar de woning van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), vlak bij de plaats waar de twee wagens werden onderschept. Dat blijkt inmiddels niet waar te zijn. 

De mannen zouden banden hebben met een beruchte motorclub. De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak. 

Meest gelezen