Ark van Pollare vzw

Dierenwelzijn neemt 65 dieren in beslag in Eeklo

De inspectie Dierenwelzijn heeft gisteren 65 dieren in beslag genomen in Eeklo, na klachten van verwaarlozing. De eigenaars van de dieren zijn geen onbekenden voor het gerecht, want vorig jaar nam Dierenwelzijn bij hen ook al 200 verwaarloosde dieren in beslag. 

De inspectie Dierenwelzijn en de medewerkers van het dierenopvang­centrum ‘De Ark van Pollare’ uit Lennik hadden meer dan hun handen vol om alle dieren mee te nemen: 5 schapen, 4 lammetjes, 5 geiten, 3 grasparkieten, 12 kippen, 1 gans, 26 konijnen en 9 cavia’s. De Diereninspectie had verschillende verontrustende klachten gekregen van bezorgde buurtbewoners, waardoor de inspecteurs niet anders konden dan ingrijpen. De hele actie verliep volgens de politie rustig zonder opstootjes.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de inspectie Dierenwelzijn moest ingrijpen bij de eigenaars van de dieren. In november vorig jaar viel de inspectie ook al bij hen binnen, op hun vorigs adres in Deinze. Toen werden maar liefst 200 verwaarloosde dieren in beslag genomen. De meeste in beslag genomen dieren uit Eeklo verblijven nu tijdelijk in Lennik, enkel de konijnen en cavia’s worden ondergebracht in Zorgboerderij Huppeldepup.

Ark van Pollare vzw
kasto80

Meest gelezen