Radio 2

Chauffeur in Kortemark ploegt 4 tuinen om met auto

Een chauffeur heeft zaterdagavond een ravage aangericht in enkele voortuinen in Kortemark. Hij verloor de controle over zijn stuur en ramde een boom, enkele struiken, een brievenbus en een stuk omheining. Hij was licht onder invloed van alcohol.

De brandweer werd zaterdagavond rond 22.30 uur opgeroepen voor het verkeersongeval in de Wilgenlaan, dichtbij de brandweerkazerne. Een getuige had de ravage gezien en vreesde dat de bestuurder vastzat in de zwaar beschadigde auto. Maar hij was er zelf uitgeraakt en niet gewond. Hij legde een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd voor 6 uren ingehouden.

Puinhoop

De man bleek door 4 voortuintjes te zijn gereden. Daarbij raakte hij een boom, planten, struiken, een brievenbus en een stuk omheining. Door rondvliegende brokstukken en takken werd een geparkeerde wagen beschadigd aan de overkant van de weg. Ook een marmeren deksteen van een brievenbus werd geraakt. De auto is volledig vernield. Wellicht zal de man zich nog moeten verantwoorden bij de politierechter.

Meest gelezen