Fietsers en wandelaars keren terug naar Nationaal Park Hoge Kempen: "We komen niet voor spektakel, maar voor onze wekelijkse tocht"

Het Nationaal Park Hoge Kempen is weer open voor het publiek. De politie en het leger zijn er niet langer op zoek naar terreurverdachte Jürgen Conings uit Dilsen-Stokkem. Veel fietsers en wandelaars zijn opgelucht dat ze er weer kunnen genieten van de natuur.

"We zijn niet op zoek naar spektakel of zo, we komen naar hier voor onze wekelijkse tocht door de natuur hier", vertelt een van de bezoekers. Van de zoekactie was niks meer te merken zeggen ze. "We hebben niets speciaals gezien, alleen enkele hertjes. Maar geen politie of militairen." 

Met een bang hartje?

"Het Nationaal Park Hoge Kempen is nu zeker zo veilig als andere plaatsen in het land", benadrukt gouverneur Jos Lantmeeters. "Het federaal parket is ervan overtuigd dat Jürgen Conings zich niet meer in het Nationaal Park bevindt, dus is het park weer opengesteld. " De wandelaars voelden zich vanochtend alleszins veilig. "Ik kan me niet inbeelden dat die man hier ineens op het pad tevoorschijn gaat springen."

Johan Van Den Bosch, de coördinator van het Nationaal Park Hoge Kempen is opgelucht dat de zoekactie voorbij is. "De kans dat je hier ongezien toch je doel bereikt is groot. Want het Nationaal Park is heel uitgestrekt, je kan hier niet om de 10 meter een agent zetten. Als je rond het park wil wandelen, dan ben je vertrokken voor een tocht van 100 kilometer. Dus ik heb me de afgelopen dagen toch wat geërgerd aan de lacherige reacties daarover." 

Meest gelezen