Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Hooverphonic na de 19e Songfestivalplaats (en de magere 3 publiekspunten): "We were in the wrong place, duidelijk" 

Een 19e plaats, met amper 3 punten van het publiek: dat is het harde verdict voor ons land op het Eurovisiesongfestival. "Sorry", klinkt het bij Hooverphoniczangeres Geike Arnaert. "Het was een rare editie. We had fun, maar we were in the wrong place, duidelijk", vult Alex Callier aan. 

Hooverphonic zette in de finale een sterke versie neer van "The wrong place", maar die bleek niet genoeg om het Songfestivalpubliek te overtuigen. Van de vakjury's kregen ze een verdienstelijke 71 punten, maar het publiek dat via televoting stemde, deelde maar 3 punten uit. België wordt daarmee 19e op het Songfestival. Hooverphonic had vooraf gehoopt op een plaats binnen de top 5, het is duidelijk een ontgoocheling.

Bekijk de reactie van Alex Callier en Geike Arnaert bij Peter Van de Veire: (lees eronder verder)

Videospeler inladen...

"De bookmakers hadden ons vooraf rond de 20e plaats gezet, ze hebben gelijk gekregen. Het is wel duidelijk, we waren in the wrong place", zegt Alex Callier. "Maar we hebben goed gespeeld, Geike heeft goed gezongen, de beste keer van allemaal."

"Misschien waren we wat te left of center. Je moet exact op de middellijn zitten tussen links en rechts en misschien was ons entertainment niet zo hoog. Maar we gaan ons niet veranderen of anders gaan zingen."

"We zijn trots op ons nummer, Europa dacht er blijkbaar anders over. Het Songfestivalkijkend publiek is blijkbaar een ander publiek dan het onze. Maar zoals de Franse president François Mitterrand zei: 'Et alors?'"

We zijn trots op ons nummer, Europa dacht er blijkbaar anders over

Alex Callier

De puntentelling bleef spannend tot op het laatste, met een verrassende ontknoping die Italië tot winnaar kroonde. Het was een rare editie, zegt Callier. "Litouwen kreeg te weinig punten, Servië dat om de een of andere reden omhoog ging... Het ergste is eigenlijk dat Frankrijk of Zwitserland niet gewonnen heeft, een van die twee had moeten winnen. Ik vind het eigenlijk niet zo erg voor ons, maar wel voor Frankrijk en Zwitserland. Meestal ben ik het niet eens met de vakjury en wel met het publiek, nu is het omgekeerd. Om de een of andere reden klopt het niet."

Ik vind het niet zo erg voor ons, maar wel voor Frankrijk en Zwitserland. Een van die twee had moeten winnen. Het is een rare editie.

Alex Callier

"Sorry", zegt zangeres Geike Arnaert. "Het was plezant, volgend jaar beter." Ze vond het Songfestival ondanks het resultaat een fijne ervaring. "De repetities, de spanning elke keer op de weg naar het podium vlak voor het optreden. En de grote ontlading hebben we dinsdag gehad (toen kwalificeerde Hooverphonic zich voor de finale, red)." De groep keert later vandaag terug naar ons land.

Bekijk hier de act van België in de finale van het Songfestival:  

Videospeler inladen...

Meest gelezen