NVE

Ondanks waarschuwingen toch veel supporters aanwezig kampioenenmatch Club Brugge: “Corona-overtreders krijgen een boete”

De Brugse politie zal vanavond kordaat optreden als supporters zich niet houden aan de coronamaatregelen. De match tegen Racing Genk is niet alleen een kampioensviering, maar ook een testevenement met 450 toeschouwers. Toch zijn buiten het stadion al veel supporters aanwezig. 

Club Brugge werd donderdag voor de tweede keer op rij landskampioen. Vlakbij het stadion op De Platse in Sint-Andries kwamen toen supporters samen om te vieren. Dat verliep niet coronaproof. Toen de spelersbus na de match op Anderlecht terugreed richting Brugge kwamen de spelers verschillende keren in contact met de supporters. De politie kon daar niet om lachen en liet al weten de boetes op te sturen.

Vieren, maar niet zoals vorige keer

Er worden vanavond geen supporters toegelaten in de buurt van het Jan Breydelstadion. "Er staan geen terrassen op Sint-Andries, maar vermoedelijk zullen supporters wel naar daar trekken", zegt woordvoerster van de Brugse politie Lien Depoorter. Drank mag er enkel worden verkocht als raamverkoop in bekers. "Pas kort voor het huldemoment, zullen mensen mondjesmaat worden doorgelaten”, zegt ze. Ze waarschuwen de supporters duidelijk. “Corona-overtreders krijgen een boete. Het testevenement is al een toegeving, de regels moeten dus worden gerespecteerd."

De voetbalclub zelf komt nu met dezelfde boodschap, maar belooft wel een korte viering. Ze wijzen erop dat alle fans die naar het stadion afzakken, verplicht zijn om een mondmasker te dragen en rekening moeten houden met de coronamaatregelen. "Zodat we volgend seizoen weer allemaal samen een pint kunnen drinken voor de match, elkaar kunnen omhelzen tijdens de match en samen kunnen dansen na de match", klinkt het. Meer dan een uur na de wedstrijd, om 21.30 uur, komen de spelers naar de noordzijde van het stadion om daar kort te klinken op de titel. 

Bekijk hier het verslag van "Het journaal" over de kampioenenviering (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Match mét supporters

De club kreeg dus de toestemming om van de laatste match van het seizoen een testevenement te maken. Voor de eerste keer dit seizoen een wedstrijd mét supporters. Ze organiseren dat onder andere samen met KU Leuven. 450 vrijwilligers van Club Brugge zullen de wedstrijd kunnen bijwonen na afname van een sneltest voor de wedstrijd en een PCR-test 7 dagen na de wedstrijd.

Testevenement bij Club Brugge, bekijk hier de reportage van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen