14 doden en 1 kind zwaargewond na ongeval met kabelbaan in Noord-Italië

In het noorden van Italië, in de buurt van het Lago Maggiore, is een cabine van een kabelbaan op de berg Mottarone losgekomen en naar beneden gevallen. Daarbij zijn veertien mensen om het leven gekomen. De cabine bevond zich bijna aan het einde van de rit, op de top van de berg.

Bekijk hier beelden van de plaats van het ongeval en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het ongeval vond plaats rond 13 uur in de mondaine badplaats Stresa, aan het Lago Maggiore, in het noorden van Italië. Eerder was er sprake van zeker 9 doden, maar intussen hebben de reddingsdiensten bevestigd dat 14 slachtoffers de klap niet overleefd hebben, onder hen zeker twee kinderen 

Eén van die kinderen is overleden nadat het in kritieke toestand werd afgevoerd naar een ziekenhuis in Turijn. Een ander kind dat in kritieke toestand werd afgevoerd, is nog in leven. In totaal waren 15 mensen aan boord van de kabellift. Momenteel zijn de reddingsdiensten nog ter plaatse. 

"De cabine is neergestort in dichtbebost gebied, wat het erg lastig maakt voor de reddingsdiensten", zegt correspondent Angelo Van Schaik. "Er is ook een brandweerwagen omgevallen op de steile weg ernaartoe. Daar zijn gelukkig geen slachtoffers bij gevallen."

Het ongeval zou zijn veroorzaakt door het breken van een kabel in het hoogste deel van de rit, op zo'n 300 meter van de top. De kabelbaan is geliefd bij toeristen en verbindt het Lago Maggiore met de top van de berg Mottarone, die op een hoogte van 1.500 meter een spectaculair uitzicht biedt over de Alpen. De hele rit duurt zo'n 20 minuten. De kabelbaan werd ingehuldigd in 1970, en was tussen 2014 en 2016 gesloten voor een grondig onderhoud.

De Italiaanse premier Mario Draghi heeft intussen zijn medeleven betuigd via Twitter. "Ik heb tot mijn grote spijt het nieuws vernomen van het tragisch ongeval. De hele regering wil haar medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers, en in het bijzonder aan de zwaargewonde kinderen en hun families."

Bekijk hier het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen