Natuur en Bos meet schade op in Nationaal Park Hoge Kempen: "Lijkt mee te vallen" 

De dagenlange zoekactie naar terreurverdachte Jürgen Conings in het Nationaal Park Hoge Kempen heeft niet veel schade veroorzaakt in het gebied. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Twee boswachters hebben het terrein vandaag geïnspecteerd. Wat de impact is op de broedende vogels is nu nog moeilijk in te schatten.

De afgelopen dagen hebben het leger en de federale politie het Nationaal Park Hoge Kempen meerdere keren uitgekamd, in hun zoektocht naar de terreurverdachte Jürgen Conings uit Dilsen-Stokkem. Militairen op motoren en legertrucks reden af en aan. Maar volgens ANB is de schade aan het terrein beperkt gebleven. 

“Twee boswachters hebben de site uitgebreid verkend", vertelt Jeroen Denaeghel, de woordvoerder van ANB. “Aan het Zandloperpad in de Mechelse Heide zijn de bandensporen duidelijk zichtbaar, maar de voertuigen hebben op het eerste zicht geen zware sporen achtergelaten. De schade lijkt mee te vallen. Hier en daar sneuvelde wel een slagboom of een paaltje.”  Wat de gevolgen van de zoekacties zijn op de dieren is nog niet duidelijk. “Wat de impact is van de operatie door verstoring van broedende vogels is nu nog onmogelijk in te schatten.”  

Meest gelezen