Spoorbrug over Albertkanaal in Genk gesloopt

In Genk is de spoorbrug over het Albertkanaal in het weekend gesloopt. De komende maanden wordt op dezelfde plek een nieuwe en hogere brug gebouwd, dat is nodig om grotere containerschepen op het Albertkanaal te laten varen. 

De spoorbrug in Genk bestond uit 3 delen, ze werden een voor een losgemaakt en afgevoerd naar een apart terrein om volledig gedemonteerd te worden en verwerkt te worden tot schroot.  De afgebroken brug werd enkel gebruikt voor het goederenvervoer, die treinen zullen worden omgeleid tot maart 2022. Daarna kunnen opnieuw goederentreinen over de nieuwe brug rijden.

Meer schepen, minder vrachtwagens

Intussen zijn al 45 van de 62 bruggen over het Albertkanaal verhoogd tot 9,1 meter en zijn 12 andere bruggen in uitvoeringsfase. Vanaf 2023 kunnen de eerste schepen met 4 containerlagen over het Albertkanaal varen. De overheid hoopt dat daardoor minder vrachtwagens op de weg zullen rijden. 

Meest gelezen