Stille wake voor de voortvluchtige militair Jürgen Conings: "Alles is rustig verlopen"

In Maasmechelen is voor de tweede dag op rij een stille wake gehouden voor de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Zo’n 200 mensen stapten door het natuurgebied de Mechelse Heide. Alles is rustig verlopen. De andere wandelaars en fietsers konden ongestoord passeren. 

De actievoerders stapten enkele kilometers door de Mechelse Heide. Ze waren met zo’n 200, enkelingen droegen kleding met een embleem van de Vlaamse leeuw of een logo van het Vlaamse Legioen. 

Achille Chernouh sprak de menigte toe. “Iedereen zegt nu dat Jürgen extreems rechts is, maar daar hebben we geen bewijzen van gezien, er zijn geen foto’s van hem met die attributen. Wij zien hem als een normale man en een normale militair, en niet als een terrorist. Maar hij heeft hulp nodig bij het verwerken van trauma’s die hij heeft opgelopen.”

 Gisteren bracht een deelnemer van de stille wake een Hitlergroet. Chernouh betreurt dat. “Helaas blijven er mensen met een extreem gedachtegoed ook opduiken op manifestaties van gewone burgers. Dat is niet waar wij voor staan.”  Morgennamiddag is er een derde en laatste stille wake gepland.

 

 

De wandelaars stapten enkele kilometers door de Mechelse Heide. Ze waren met zo’n 200, enkelingen droegen kleding met een embleem van de Vlaamse leeuw of een logo van het Vlaamse Legioen. Gisteren bracht een deelnemer van de stille wake een Hitlergroet. Chernouh betreurt dat. “Helaas blijven er mensen met een extreem gedachtegoed ook opduiken op manifestaties van gewone burgers. Dat is niet waar wij voor staan.”

   

Meest gelezen