Twee gezinnen uit Drogenbos dakloos na brand

Een stevige brand vrijdagnacht in Drogenbos vernielde de daken van twee huizen naast elkaar. Niemand raakte gewond. De 7 bewoners konden voorlopig in een hotel terecht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Twee gezinnen in Drogenbos zijn voorlopig dakloos nadat een brand vrijdagnacht hun huizen zwaar beschadigde. De brand op de Paul Gilsonlaan werd omstreeks 1.30 uur opgemerkt en de hulpdiensten werden meteen gewaarschuwd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak van één van de huizen. De bewoners konden zichzelf in veiligheid brengen. Het gaat in totaal om zeven personen, waaronder enkele kinderen.   

De brandweer had het vuur relatief snel onder controle maar de schade is wel groot

burgemeester Alexis Calmeyn (Drogenbos Plus-LB)

Eerst konden de slachtoffers overnachten in een hotel. “We bekijken nu of de mensen familie of vrienden hebben waar ze terecht kunnen”, zegt burgemeester Calmeyn  van Drogenbos. “Als ze geen oplossing vinden zullen we natuurlijk tijdelijk onderdak zoeken voor hen.” De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk. Vooral de bovenverdieping van een van de huizen is zwaar getroffen en helemaal verwoest. Maar op de andere verdiepingen is er ook nog rook- en waterschade.

Meest gelezen