Radio 2

Tweehonderdtal supporters wacht Buffalo’s op aan oefencomplex na binnenhalen Europees ticket

Zo’n 200 fans zijn afgezakt naar het oefencomplex van AA Gent in Oostakker bij Gent om hun helden op te wachten na de kwalificatie voor Europees voetbal. In de match van de waarheid ging AA Gent met 1-2 winnen bij KV Mechelen. De sfeer bij de supporters was erg uitgelaten en er werd Bengaals vuur en vuurwerk afgestoken.

De Buffalo’s versloegen gisteravond KV Mechelen met 1-2. Dankzij hun zege sprongen ze zo over Mechelen en veroverden ze het laatste Europese ticket. AA Gent mag uitkomen in de Conference League, de nieuwste Europese beker die de UEFA in het leven heeft geroepen.

Het halen van Europese voetbal na een snertseizoen maakte duidelijk wat los bij de supporters. De spelers en staf kwamen iets na middernacht aan en werden verwelkomd met heel wat Bengaals vuur, vuurwerk en bommetjes. 

Politie aanwezig maar moest niet ingrijpen

De meeste supporters droegen een mondmasker, heel wat Ultra’s hadden een bivakmuts opgezet om onherkenbaar te zijn. Slechts enkele tientallen fans van de harde kern dansten en sprongen met elkaar alsof er geen sprake meer was van corona.

De politie was met enkele spotters in burger ter plaatse, maar hoefde uiteindelijk niet in te grijpen. Enkele supporters begonnen wel in hun enthousiasme hard op de bus te kloppen, waarop sportief teammanager Gunther Schepens hen aanmaande om het rustig te houden. 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen