Wie reed met opzet door tarweveld van boeren Luc en Dirk in Sint-Genesius-Rode?

Welke bestuurder doorploegde in Sint-Genesius-Rode met een terreinwagen het veld van landbouwers Luc en Dirk De Dobbeleer? Vader en zoon hopen dat iemand de wagen gezien heeft zodat de politie de dader alsnog kan ontmaskeren. De wagen reed verschillende keren door het tarweveld en zorgde voor veel schade.

Dirk en Luc De Dobbeleer baten een landbouwbedrijf uit aan de Grote Hutsesteenweg. Ze bewerken grond in de buurt. Op één van die velden sloeg een week geleden een vandaal toe. “Eén bewoner zag zondag net voor middernacht een zware witte terreinwagen weg rijden”, vertelt Dirk. 

De ravage is wel groot. Begin deze week ontdekte Dirk de schade. “De bestuurder is door het hele veld gereden en maakte onderweg op sommige plaatsen verschillende cirkels. De hete uitlaat heeft op sommige plaatsen het gewas verbrand. Dit is geen klein vandalisme meer. Het zijn niet enkel de stukgereden gewassen die we nu verliezen. Omdat er sporen getrokken zijn kunnen binnenkort de bosduiven veel gemakkelijker neerstrijken in het veld en zo de tarwe er uit pikken. De duiven duwen het gewas zelfs omver zodat er nog meer verloren gaat.”

De bestuurder is verschillende keren het veld in- en uitgereden.  Is het wraak, denken ze dat we iets te maken hebben met gifwortels?

Boer Luc Dedobbeleer

Vader Luc schat het verlies al gauw op meer dan 2.500 euro. “We vrezen dat iemand ons echt wilde viseren. Toen we naar de politie stapten kregen we daar te horen dat er elders in de buurt vergiftigde wortelen waren terug gevonden. En dat er dieren van gegeten hadden. Denkt iemand dat we daar iets mee te maken hebben? Ik hoop van niet. Maar het lijkt me ook zo onnozel om op een zondagnacht in een veld rondjes te gaan rijden zonder doel."

De politie heeft voorlopig de dader of daders niet kunnen ontmaskeren. “Ik hoop dat mensen die iets gezien hebben of een witte terreinwagen opgemerkt hebben zeker nog de politie iets laten weten”, zegt Dirk nog. “Die wagen moet wel vuil geweest zijn na die rondjes in ons veld. En dat valt dan normaal toch op. "

Meest gelezen