© CC BY-NC 2.0 Flippy Whale

Bijna 50 passagiers ernstig gewond bij metro-ongeval in Kuala Lumpur

Meer dan 200 passagiers zijn gewond geraakt toen twee metrotreinen in Kuala Lumpur op elkaar botsten. Dat heeft de Maleisische politie gemeld, die zegt dat het om een ongeval gaat.

"De treinen botsten op elkaar en door de impact werden de passagiers op de grond gegooid" op een lijn in het centrum van de Maleisische hoofdstad, niet ver van de Petronas Towers, zei de politiechef.

Van de ongeveer 200 gewonden zijn er 47 in ernstige toestand, zei de politie.

Een van de twee treinen, die net hersteld was en waarin geen passagiers zaten, reed om een onbekende reden op hetzelfde metrospoor als de andere, die maandagavond overvol zat.

Op sociale netwerken circuleerden beelden van de gewonden die op de spoedafdeling van de ziekenhuizen in de stad werden verzorgd, alsook van het interieur van de overvolle trein, met gewonden op de grond tussen de glasscherven.

Kwaad opzet werd al snel uitgesloten omdat het ongeval te wijten lijkt aan een communicatieprobleem. Volgens de politie reden de twee treinen op het ogenblik van de botsing aan een lage snelheid (de ene 20 km/u, de andere 40).

Premier van Maleisië Muhyiddin Yassin zei op Facebook dat hij het ministerie van Mobiliteit en de metro-exploitant van Kuala Lumpur had gevraagd om "een grondig onderzoek in te stellen om de oorzaak van het ongeval vast te stellen".

Ongevallen zijn zeldzaam in de metro van Kuala Lumpur.

Meest gelezen