Radio 2

Corona gooit dit jaar géén roet in het eten van de Bloemenmarkt in Veurne

De bloemenmarkt in Veurne is een traditie op pinstermaandag. Bloemisten staan dan met hun kramen vol bloemen, planten en kruiden op de Grote Markt. Vorig jaar besliste corona daar anders over, maar nu zijn de bloemenverkopers en bezoekers weer present. 

Vorig jaar was er geen Bloemenmarkt in Veurne, door corona, maar nu stonden er traditiegetrouw 20 bloemisten op de Grote Markt. "Ik kom normaal gezien elk jaar", zegt Martine Dewitte uit Nieuwpoort. "De Bloemenmarkt in Veurne is gezellig en er is altijd veel keuze. Dat de markt in openlucht is, is in deze tijden natuurlijk een meerwaarde."

"De mensen kiezen dit jaar vooral voor kleurrijke bloemen", zegt een bloemiste uit Tremelo. "Het mag echt een bonte mengeling van allerlei bloemen zijn. En dat was de vorige jaren niet het geval."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen