Videospeler inladen...

EBU geeft uitsluitsel: "Songfestivalwinnaar test negatief op drugs"

De zanger van de Italiaanse groep Måneskin, die het Songfestival heeft gewonnen, heeft geen drugs gebruikt. Dat laat de EBU formeel weten. “Eerder vandaag werd vrijwillig een drugstest ondergaan (...) en die heeft een negatief resultaat opgeleverd”, zo laat de organisatie van het Songfestival weten. Op beelden van de puntentelling was te zien dat  zanger Damiano David zijn hoofd naar een tafeltje bewoog. Dat wekte argwaan bij kijkers.

Aandachtige kijkers van het Eurovisiesongfestival zagen afgelopen weekend tijdens de puntentelling hoe de zanger Damiano David van de groep Måneskin zijn hoofd naar een tafeltje bewoog. Met wat slechte wil kan je denken dat de man drugs aan het snuiven was.

Bekijk hier de bewuste beelden en lees eronder verder:

Videospeler inladen...

De zanger ontkende die aantijgingen meteen, zei dat hij alleen een stuk gebroken glas aan het oprapen was en zei stellig dat hij tegen druggebruik is. Hij stemde ook vrijwillig in met een drugstest.

Omdat het praktisch niet haalbaar was om de test af te nemen in de nacht van zaterdag op zondag, werd de test vandaag afgenomen. Die test heeft een negatief resultaat opgeleverd, laat de EBU weten in een persbericht. 

"Er is geen druggebruik geweest in de Green Room en we beschouwen deze zaak als gesloten", schrijft de organisatie ferm. De EBU betreurt het dat speculatie geleid heeft tot nepnieuws dat de geest en de uitslag van het Songfestival overschaduwd heeft en negatief afstraalde op de winnende band.

Het volledige persbericht van de EBU kan je nalezen via onderstaande link:

Meest gelezen