Radio 2

Grootste rommelmarkt van Vlaams-Brabant start stuk kleiner: "Door corona enkel professionele standhouders"

Na maanden wachten mag de rommelmarkt op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge eindelijk weer de tenten opslaan. Die tenten zijn nodig met het regenweer. Niet alleen daardoor is deze eerste editie van 2021 een stuk kleiner, ook omdat enkel de professionele verkopers hier mogen staan. "80% van de standhouders zijn hier particulieren, daarom is de markt vandaag veel kleiner", zegt organisator Gemma Dekonink. Maar dat houdt de echte verzamelaars niet tegen. 

De bekende rommelmarkt van het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge bestaat intussen al 16 jaar. Wie er ooit geweest is, denkt aan een gigantische parking met honderden kraampjes. Dat is vandaag helemaal anders, vertelt Gemma Dekonink. "80% van onze verkopers zijn particulieren. Op een normale dag staan hier dus tot 150 kraampjes. Maar door de coronamaatregelen zijn enkel verkopers met een leurkaart welkom. Daarom hebben we vandaag maar een twintigtal bezette plaatsen. Maar het doet plezier om weer te starten. En ondanks het regenweer, vinden de bezoekers de weg naar onze rommelmarkt." 

Ook voor de professionele standhouders komt deze dag niks te vroeg. "Na al die maanden van stilzitten en wachten, kunnen we er eindelijk weer in te vliegen.  Het doet goed om hier te zijn. De rommelmarkt op het Gouden Kruispunt is ook erg fijn. Ze is kleinschalig maar biedt een groot aanbod. Je vindt er echt vanalles. Er zijn mensen die rechtstreeks met inboedels komen, maar ook met tuinbeelden, brocante, noem maar op."  

Koersfietsen zijn door corona erg gegeerd, daarom dat ik er als de kippen bij was om af te zakken naar Tielt-Winge

De eerste bezoekers op de markt zijn inderdaad schattenjagers. Zoals een man die zonet een racefiets op de kop wist te tikken. "Ik ben een verzamelaar van koersfietsen en heb hier een mooi exemplaar gevonden. Wellicht is deze fiets 40 jaar oud. Er staat een mooi zadel op, dus ik ben blij. Koersfietsen zijn door corona erg gegeerd, daarom dat ik er als de kippen bij was om af te zakken naar Tielt-Winge. Bovendien heb ik nog iets van de prijs kunnen afdingen. 85 euro in plaats van 100.  Ik ben blij."

Een andere bezoeker wat verderop toont trots zijn tinnen schatten. "Ik ben verzamelaar van oud koper en heb twee schijfkandelaars gevonden en een vuuremmertje. Voor 35 euro samen. Dat is een goeie prijs denk ik. Ik ben alleszins blij dat ik er door de regen voor ben gekomen (lacht)."

Schatten op zolder

Voor de allerbeste koopjes moet je nog even wachten, zegt organisator Gemma. "Heel wat mensen hebben tijdens corona hun zolder opgeruimd. Daar zullen heel wat schatten tussen zitten. Daarom is het voor de grootste koopjes nog even wachten tot de particulieren weer op de rommelmarkten mogen staan. Daar kijken we heel erg naar uit." 

De rommelmarkt van het Gouden Kruispunt vindt vanaf vandaag elke maandag plaats op de gelijknamige plaats in Tielt-Winge. Hou wel rekening met de coronamaatregelen, voegt de organisatie eraan toe. Dat betekent handen ontsmetten, de markt in één richting volgen, afstand houden én een mondmasker dragen. 

Radio 2

Meest gelezen