Videospeler inladen...

BEKIJK: inwoners Italiaans dorp in shock daags na dramatisch ongeval met kabelbaan: "We houden elkaar vast"

De dag na een dodelijk ongeval met een kabelbaan zijn de inwoners van het Italiaanse dorpje Stresa in rouw. Er vielen 14 doden, een kind raakte zwaargewond. Onze reporter Willem Van Mullem ging ter plaatse en sprak er met buurtbewoners, met de burgemeester en met de Italiaanse minister van Transport en Infrastructuur. Alle vragen zullen opgehelderd worden, verzekerde hij. 

De beelden van de kabellift laten weinig aan de verbeelding over. De tol is hoog. En de dag na het ongeval wordt Stresa wakker in shock. Burgemeester Marcella Severino was gisteren snel op de locatie van de ramp en wat ze zag staat op haar netvlies gebrand. "We proberen verder te gaan", zegt ze aan VRT NWS. "We zoeken de kracht. We houden elkaar vast als gemeenschap."

Bekijk de reportage uit "Het journaal" en lees eronder voort:

Videospeler inladen...

De regen valt met bakken uit de lucht, gisteren scheen de zon. Het was de eerste zondag dat er weer meer toeristische activiteiten mogelijk waren na enkele versoepelingen van de coronamaatregelen. "Mensen kwamen weer buiten en kwamen zich weer amuseren om van deze mooie plek te genieten", vertelt een buurtbewoner.

Vandaag blijft Stresa achter met de vraag: hoe is dit kunnen gebeuren? De vraag blijft voorlopig onbeantwoord. Burgemeester Marcella Severino sprak gisteren nog met twee ooggetuigen. "Die wandelaars hoorden een sterk gefluit en dat trok de aandacht", zegt ze. "Dan zagen ze de lift die bijna boven was aan het eindstation, weer achteruit gaan. Toen de lift bij een pilaar kwam, is hij door de snelheid naar beneden gestort."

De Italiaanse minister van Transport en Infrastructuur was vanmorgen in Stresa. Alle vragen zullen worden opgehelderd zei hij. "De regering en de instellingen zijn vastberaden in de nabijheid met de families van diegene die zijn overleden. In het bijzonder van dat kindje (red. jongetje van 5 jaar oud) dat overleefde en in het ziekenhuis van Turijn ligt.

Onze reporter Willem Van Mullem trok naar Stresa, bekijk hier zijn toelichting in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen