Nederland begint met vaccinatiecampagne voor daklozen

Dak- en thuislozen in Nederland worden vanaf deze week ingeënt tegen het coronavirus. Medewerkers van de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) en artsen zullen mensen prikken bij opvanglocaties en met mobiele prikteams.

Volgens de GGD leven naar schatting 60.000 mensen zonder dak boven hun hoofd in Nederland. Tot dusver is contact gelegd met ongeveer 25.000 van hen. Opvangcentra, gemeenten, kerken, het Rode Kruis en het Leger des Heils helpen om de lastig te bereiken groep in kaart te brengen.

Dak- en thuislozen worden ingeënt met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dat vaccin is maar één prik nodig en dus ook maar één afspraak. Deze week kunnen ongeveer 10.000 dak- en thuislozen die dat willen een prik krijgen.

De 15 regio's waar dak- en thuislozen worden ingeënt, zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haaglanden, Flevoland, Zaanstreek Waterland, Groningen, Brabant-Zuidoost, Hollands Midden, Zuid-Limburg, Drenthe, Zuid-Holland-Zuid, IJsselland, Hollands Noorden en Limburg-Noord.

Meest gelezen