De Vlaamse Waterweg

Nieuwe brug over Albertkanaal in Herentals: Herenthoutseweg maand lang afgesloten voor verkeer

Vanaf morgen, dinsdag 25 mei, gaat de Herenthoutseweg over het Albertkanaal in Herentals voor een maand dicht voor gemotoriseerd verkeer. Er is een nieuwe, hogere brug gebouwd, maar de wegen ernaartoe moeten nu nog opnieuw worden aangelegd. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken nog over de oude brug, via een kleine omleiding. 

Morgen starten de werken aan de wegen naar een nieuwe brug over het Albertkanaal in Herentals. De nieuwe brug ligt namelijk een paar meter hoger dan de oude en dus moeten de aanrijstroken opnieuw worden aangelegd. De Herenthoutseweg gaat daarom voor een maand dicht voor gemotoriseerd verkeer. 

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken nog over de oude brug, via een kleine omleiding. Het jaagpad op de zuidelijke linkeroever wordt tijdelijk voor hen opengesteld. Op 22 juni zou de nieuwe brug moeten opengaan voor alle verkeer en op 11 juli zal de oude brug worden afgebroken. 

Bredere fietsstroken

De nieuwe brug zal niet alleen voor de scheepvaart beter zijn, maar ook voor alle mensen die erover moeten. "Er zullen bijvoorbeeld bredere fietsstroken komen en de brug zelf is ook breder. Fietsers en voetgangers kunnen zo genieten van meer comfort", legt schepen van Openbare Werken Pascal Van Nueten (N-VA) uit. 

Meest gelezen