Olenaars branden kaarsjes voor de zorg: "Met Pinksteren nog eens laten weten dat we hen appreciëren"

In de Sint-Martinuskerk in Olen kan je al heel het verlengde weekend rode kaarsen gaan aansteken voor de zorg. Met die kaarsen worden een groot hart en de woorden "dank u" gevormd. Een foto daarvan komt vervolgens op een kaart die naar allerlei zorginstellingen zal worden opgestuurd. Het initiatief viel bij velen in de smaak, vertelt een tevreden diaken Cis Marinus: "Het viel enorm op hoe blij mensen waren dat ze in onze kerk nog eens een babbeltje konden slaan."

Het parochieteam van de Sint-Martinuskerk in Olen vond dat de dankbaarheid voor de zorg de afgelopen maanden te veel was weggeëbt. "In ons dorp zagen we eerst allemaal affiches en witte vlaggen voor de zorg, maar dat is nu verdwenen. Met Pinksteren wilden we daarom op een vurige manier aan de mensen in de zorg laten weten dat we hen appreciëren", legt diaken Cis Marinus uit. 

Op een vurige manier aan de zorgsector laten weten dat we hen appreciëren

Diaken Cis Marinus

De diaken dacht dat hij het hele weekend nodig zou hebben om alle kaarsjes aan te krijgen, maar tot zijn verbazing was dat vrijdag al gelukt. In het weekend deden ze het daarom nog eens over, en zo ook vanmiddag. Om 14.00 uur gaat de kerk in Olen weer open om opnieuw rode kaarsjes aan te steken. 

"Er was veel  meer reactie dan we hadden verwacht", vertelt Marinus. "Mensen kwamen druppelsgewijs binnen, maar wel heel coronaproof. Het viel op hoe blij mensen waren dat ze nog eens een babbeltje konden slaan."

Kaart voor de zorg

Van het geheel werd intussen ook al een foto genomen, die werd afgebeeld op een kaart. Al 220 inwoners van Olen ondertekenden de kaart. Komende week zal het parochieteam ze opsturen naar allerlei instellingen, organisaties en mensen uit de zorgsector. 

Meest gelezen