Vermoedelijk dronken bestuurder ramt woning in Poppel en pleegt vluchtmisdrijf: "Derde keer dat dit gebeurt"

Een bestuurder van een zware terreinwagen reed zondagavond rond 22.00 uur frontaal in de gevel van een woning in Poppel, bij Ravels. Niemand raakte daarbij gewond, maar de schade aan de woning is groot. De bestuurder probeerde tevergeefs nog weg te rijden en sloeg daarna te voet op de vlucht. Deze morgen is hij gevonden door de politie. Volgens de bewoonster van de woning is het al de derde keer dat een wagen in de gevel rijdt. 

De bestuurder kwam zondagavond uit de Verbindingsweg gereden, waarna hij op het einde van de straat rechtdoor reed. Bij het kruispunt met de Steenweg op Weelde ramde hij de gevel van een woning. Op het moment van het ongeval zat een 19-jarige dochter van het gezin in de woonkamer. Haar moeder was buiten toen ze plots een luide knal hoorde. 

"Mijn dochter kwam gillend naar buiten gelopen en zei dat er een auto in onze living was gereden. Ik ben naar voren gelopen en wou de autosleutels van de man afpakken, maar hij werd agressief. Ik heb het dus maar zo gelaten. Daarna is de man te voet richting het centrum van Poppel gelopen", vertelt bewoonster Yvette Stobbaerts. 

Mijn dochter kwam gillend naar buiten gelopen omdat er een auto in onze living was gereden

Bewoonster Yvette Stobbaerts

Vanmorgen is de man gevonden door de politie. Het gaat om een bewoner van Poppel die rondreed met een Nederlands voertuig. 

Derde keer een auto in de gevel

Niemand raakte bij het ongeval gewond, maar het huis is wel zwaar beschadigd. "De hoek van onze voorgevel is er helemaal uit en alles ligt vol stof en bakstenen", aldus Stobbaerts. "Gelukkig hebben wij geen lichamelijke schade, want voor hetzelfde geld was er iets met mijn dochter aan de hand."

De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen, het gat in de voorgevel dicht te maken en het huis te stutten. Volgens de bewoonster is het al de derde keer dat een auto in haar woning rijdt. 

De schade aan de woning is groot.

Meest gelezen