Radio 2

15-tal jongeren betrokken bij vechtpartij aan het station van Sint-Niklaas

Maandagavond zijn een 15-tal jongeren verwikkeld geraakt in een vechtpartij op een basketbalplein in Sint-Niklaas, gelegen achter het station. Daarbij werd 1 slachtoffer met een mes gestoken en later met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van de ruzie of precieze omstandigheden zijn niet gekend. 

Rond 18 uur werd de politie van Sint-Niklaas naar het station gestuurd, omdat er een vechtpartij was ontstaan tussen een groepje van ongeveer 15 personen. Uit de oproep naar de hulpdiensten bleek dat de bende gewapend was met ijzeren staven.  

Ter plaatse trof de politie een zwaargewonde jongere aan met een steekwonde. De politie kamde daarop de omgeving uit en uiteindelijk werd 1 persoon opgepakt en verhoord. Op het basketbalplein werd ook het steekwapen teruggevonden. De brandweer plaatste er een tent over in afwachting van het sporenonderzoek. 

Gelijkaardig voorval in Stekene

Kort voor het steekincident was er ook al een zware vechtpartij in Stekene. Daar gingen een 15-tal jongeren elkaar te lijf met honkbalknuppels. Volgens buurtbewoners waren de jongeren niet afkomstig uit de buurt. Mogelijk is er een verband tussen de incidenten in Stekene en Sint-Niklaas.

Meest gelezen